Lingerie Express oktober/november 2001

De 1501 is op verzoek van Charter Trains vier dagen ingezet voor de “Lingerie Expres”, die op tournee ging door Nederland. De naam van de charter zegt al genoeg…

Een trein bestaande uit zes rijtuigen deed in week 43, de ‘Week van de Lingerie’, in trek-trek formatie met 1501 en 1202 alle uithoeken van het land aan. Daarbij speelde lingerie een grote rol.

De volledige dienstregeling, opgenomen in aanschrijving 80380 besloeg zes pagina’s en was te uitgebreid om hier integraal te plaatsen. Om toch een globale indicatie te hebben van welke route op welke datum gereden heeft, volgt hier de locinzet zoals de Werkgroep en het Spoorwegmuseum in gedachten hadden en vrijwel geheel als zodanig is gereden.

Voorafgaand werd de 1202 door de 1501 uit het spoorwegmuseum opgehaald en werd de trein samengesteld op de Watergraafsmeer. Van maandag 29 oktober 2001 tot en met donderdag 1 november 2001 werd de trein ‘leeg’ overgebracht naar Utrecht Centraal. Daarvandaan werd gereden naar o.a. Maastricht, Arnhem, Groningen, Hoorn, Almere, Den Haag Centraal en Bergen op Zoom. Eindpunt was elke dag weer Utrecht Centraal, waarna de trein weer ‘leeg’ terug werd gereden naar de Watergraafsmeer.