Transporten

Slooptransport naar Maastricht

Eloc 1208 was sinds 1999 de plukloc van de Werkgroep 1501. Dat er geplukt is uit deze loc mag wel worden gezegd (en niet alleen door de Werkgroep…). Uiteindelijk stond er alleen nog maar een stalen casco op twee kale draaistelframes en waren alle bruikbare onderdelen afgenomen. Hierdoor was de 1208 nutteloos geworden en stond in de weg. In de nacht van 12 op 13 februari 2005 heeft de 1501 een slooptransport van de Kijfhoek naar Maastricht gereden. Lees hier verder.

Stalen D naar Watergraafsmeer

Na de opruimactie van 1 maart was de stalen D leeg en voor de Werkgroep niet meer nodig. De wagen is in bruikleen gegeven aan de Stibans. Lees hier verder.

Nieuwe Hbis

Op 24 februari 2003 arriveerde op Rotterdam Noord-Goederen onze nieuwe Hbis. Deze werd afgeleverd door loc 1857 die een proefrit aan rijden was en zonder enige extra inspanning van de nood een deugd maakte voor de Werkgroep. Lees hier verder.

 

 

1201 naar Blerick

Op 8 september 2002 is de 1201 overgebracht naar Blerick. Dit transport is uitgevoerd met de 1501. Lees hier verder.

Museum Materieel naar de STAR

t5_1De Werkgroep 1501 was door de “sleepdienst Watergraafsmeer” gevraagd om tractie te leveren voor een materieeloverbrenging op 13 mei. De “sleepdienst” is een groep medewerkers van NedTrain Randstad Noord die gespecialiseerd zijn in het vervoeren van bijzondere transporten voor onder andere NS Reizigers. Zo zorgden ze voor het afvoeren van buitendienst gesteld NS-materieel naar de sloper. Lees hier verder.

Museum Materieel naar Wgm-Kfh vv

Op zondag 25 februari 2001 heeft de 1501 wat museummaterieel verplaatst door het land. Zo gingen er een Gbs+K van de Kijfhoek naar de Watergraafsmeer waarbij een Stalen D als remrijtuig fungeerde. Op de terugweg werd sik 271 en een andere Stalen D meegenomen naar de Kijfhoek. Vervolgens werden beide Stalen D’s naar de SGB in Goes gebracht. Lees hier verder.